Werkgroep Oost-Nederland

Werkgroep Oost- Nederland is opgericht door Chantal Kramer en Janet Behrens, boxerliefhebber in hart en nieren.
Al heel wat jaren zijn ze met hun boxers aan het werk op het africhtingsveld, op shows met goede resultaten en zo nu en dan fokken ze een nestje boxerpups onder onze eigen kennelnamen, geregistreerd bij de Raad van Beheer.
Beiden zijn we ook al heel wat jaren lid van verschillende boxerclubs, waaronder de Duitse Boxerklub, de BK M√ľnchen. In 2022 heeft Janet de werkgroep verlaten. Ze blijft wel commissielid voor de WUBOX. 
Met het vertrek van Janet moesst er natuurlijk een nieuw bestuurslid gekozen.  Door het bestuur werd Annejo Huisman voorgedragen voor de functie van secretaris. Zij is door de aanwezige gekozen tot secretaris van de werkgroep. 
 
Om deze doelen te kunnen bereiken, hebben wij in 2020 de mogelijkheid gekregen een werkgroep te starten binnen de rasvereniging Boxer Vrienden Nederland. Binnen de Werkgroep stellen we hoge eisen aan "onze"  boxers betreffende de gezondheid, het karakter en het rastypische boxeruiterlijk.

In 2022 hebben we de regelgeving extra aangescherp door de afspraak met het bestuur van de bond te maken dat gedragstesten vooraf aangevraagd moeten worden bij het bestuur en er zoveel als mogelijk meerdere gedragsbeoordelaars aanwezig moeten zijn. Op onze faceboek pagina melden we de test vooraf. Afwijkingen op deze regel worden uitsluitend door het bestuur van de bond gemaakt.

Het bestuur van de bond stelt hoge eisen aan onze boxer, maar geeft evengoed de vrijheid om de eisen in te vullen naar eigen visie en kennis.
Boxerwerkgroep Oost-Nederland is de nieuwe naam van deze vereniging.
Als vereniging zijn wij van plan de volgende examens/gedragstesten te organiseren:
- Gedragstest (foktoelating Nederland)
- ZTP (Duitse en Nederlandse foktoelating)
- VZH
- IGP
- UV
- Speurhond
Dit alles volgens het internationale programma.
En uiteraard ook de gezellige en speciale jongehondendagen, waarop u de mogelijkheid heeft uw pup of jonge hond door een keurmeester te laten keuren.
Tevens kunt u bij Boxerwerkgroep Oost-Nederland o.a. terecht voor een puppycursus
Wij zien u graag terug bij Boxerwerkgroep Oost-Nederland en hopen u te mogen verwelkomen als nieuw lid van de vereniging Boxer Vrienden Nederland.

Screenshot 20201214 210305 FacebookVoorzitter Chantal Kramer
tel: 06 30027199

 

annejo huismanSecretaris Annejo Huisman
tel: 06 42096035 

IMG 20210105 WA0002Penningmester Helga Kreunen Wassink
tel: 06 30975196