Werkgroep Tilburg

In 1983 startte Kees van Gorp een trainingsgroep voor het werken met honden. Deze groep groeide uit tot een goede en  gezonde organisatie. Vele jaren later bleek het noodzaak om de hondenschool te gaan verdelen in diverse groepen.  Kees en zijn vrouw Kamila hebben beide hun hart verknocht aan ons mooie ras. Door dat de fokkerij van de Houwaert’s kennel zich meer en meer ging toespitsen op de Boxer groeide ook het ledenaantal met Boxers.   Aanvankelijk is er een boxerwerkgroep getart onder de vlag van een Boxerclub.  Deze samenwerking bleek geen gewenst resultaat te geven en er werd snel besloten een eigen officiële rasvereniging op te richten. De gekozen naam zou bewust gekozen worden namelijk BOXER VRIENDEN NEDERLAND!

Werkgroep Tilburg

In 1983 startte Kees van Gorp een trainingsgroep voor het werken met honden. Deze groep groeide uit tot een goede en gezonde organisatie. Vele jaren later bleek het noodzaak om de hondenschool te gaan verdelen in diverse groepen. Kees en zijn vrouw Kamila hebben beide hun hart verknocht aan ons mooie ras. Door dat de fokkerij van de Houwaert’s kennel zich meer en meer ging toespitsen op de Boxer groeide ook het ledenaantal met Boxers. Aanvankelijk is er een boxerwerkgroep getart onder de vlag van een Boxerclub. Deze samenwerking bleek geen gewenst resultaat te geven en er werd snel besloten een eigen officiële rasvereniging op te richten. De gekozen naam zou bewust gekozen worden namelijk BOXER VRIENDEN NEDERLAND!

Als thuisbasis werd gekozen voor het trainingscenter van Kees en Kamila gelegen aan de Lovense Kanaaldijk 40 te Tilburg. Vanaf de oprichting heeft de vereniging zijn best gedaan om bestuurders samen te brengen die allemaal dezelfde kant opkeken en op een prettige manier wilde samenwerken.

In de jaren 2012 en 2013 zijn grote stappen gemaakt, zo was er een unaniem besluit op de ALV om een zeer gedegen fokreglement te gaan handhaven. De reglementen betekende een tol betalen en dieren uitschakelen die niet aan een bepaald protocol het zogenaamde VFR voldeden. Zo waren het de Boxer Vrienden Nederland die als eerste een gedragstest verplicht stelde voor fokdieren, het waren ook de Boxervrienden die als eerste een onderzoek op hartafwijkingen als verplicht stelde alvorens er met de honden gefokt mocht worden. Het waren de Boxer vrienden die als eerste een nestcontrole mogelijkheid aanbieden zodat fokkers een overzicht geboden wordt over de kwaliteiten van de gefokte nesten. Uit Duitsland worden keurmeesters uitgenodigd voor Foktesten volgens het Duitse principe. Kortom er is vanuit Tilburg een stap gezet tot het verbeteren en in stand houden van een goede en gezonde boxer. Een goede boxer heeft ook een goede training nodig. Ook hiervoor kunt op het Kyno center terecht.

Op maandag en eventueel volgens afspraak, zijn er in Tilburg speciale (puppy)lessen voor u en uw boxer! Voor informatie 06 54716556! Let op :deze lessen zijn bij een door de Raad van Beheer erkende organisatie maar worden niet onder de vlag van de Boxer Vrienden Nederland verzorgd. Vermelding op deze site moet u zien als een extra service voor Boxer gerichte lessen.

Bent u geen lid van de Boxer Vrienden Nederland dan kan er wel op andere tijden dan de reguliere BVN lestijden met de boxer getraind worden. Aan Boxer Vrienden Nederland activiteiten kan dan niet meegedaan worden. Heeft u boxer geen stamboom en bent u lid van de vereniging dan kunt u toch trainen en aan activiteiten deelnemen. Is een stamboom voor een activiteit verplicht dan wordt dit aangegeven (NHSB nummer). Nadat de Boxer Vrienden Nederland organisatorisch alles wat beter op een rij kregen zijn we als vereniging ook meer en meer aan het uitbreiden. Men staat nu meer en meer open voor andere organisaties die participeren in de vereniging!

Hieronder treft u de agenda van activiteiten in Tilburg. Interesse om deel te nemen of om ons te bezoeken? Mail dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

19 en 20 examen IBC AD en BH examens!

Wij organiseren een officiële Uv examen op 19 december. 

U dient zich voor 1 november opgegeven te hebben bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens een UV ofwel uithoudingsvermogen examen moeten de honden 20 km naast de fiets meelopen. Er zijn twee rustpauzes. Tijdens deze pauzes worden de baasjes voorzien van een snack en worden de honden gecontroleerd en eventueel voorzien van wat water. Na 8 km is er een pauze van 15 minuten en na 15 km is er wederom een pauze nu een van 20 minuten. Na 20 km is er een korte appèloefening. Deelnemers betalen €25,--. Mits het inschrijfgeld voor de sluitingsdag is overgemaakt. Hierna betalen betekend dat u € 40,-- dient te betalen. Opgeven betekend verplichting tot betalen. U dient zelf te trainen voor dit examen. Voor het examen komen we een aantal keren tezamen om te trainen en de honden aan de groep te laten wennen. Examenkeurmeester zal dhr Manfred Stöbe uit Duitsland zijn. Examenleider zal Kees van Gorp zijn.

Officieel BH (VZH) examen is op 20 december

Een BH ofwel VZH examen is een examen waarbij de hond een vast parcours en een aantal vaste oefeningen moet tonen. Na deze vaste oefeningen dienen er nog op publieke plekken oefeningen verricht te worden. De reglementen hiervoor kan men via de Raad v Beheer opvragen of via de commissie werkhonden. Ook hier dient een rashondenlogboek aanwezig te zijn. Via een Duitse zusterorganisatie (IBC) kunnen wij op 20 december een BH examen organiseren. Deelnemers betalen €35,--. Mits het inschrijfgeld voor de sluitingsdag (1 november) is overgemaakt. Hierna betalen betekend dat u € 40,-- dient te betalen. Opgeven betekend verplichting tot betalen. Examenkeurmeester zal dhr Manfred Stöbe uit Duitsland zijn. Examenleider zal K. van Gorp zijn.

Als thuisbasis werd gekozen voor het trainingscenter van Kees en Kamila gelegen aan de Lovense Kanaaldijk 40 te Tilburg. Vanaf de oprichting heeft de vereniging zijn best gedaan om bestuurders samen te brengen die allemaal dezelfde kant opkeken en  op een prettige manier wilde samenwerken.

In de jaren 2012 en 2013 zijn grote stappen gemaakt, zo was er een unaniem besluit op de ALV om een zeer gedegen fokreglement te gaan handhaven. De reglementen betekende een tol betalen en dieren uitschakelen die niet aan een bepaald protocol het zogenaamde VFR voldeden. Zo waren het de Boxer Vrienden Nederland die als eerste een gedragstest verplicht stelde voor fokdieren, het waren ook de Boxervrienden die als eerste een onderzoek op hartafwijkingen als verplicht stelde alvorens er met de honden gefokt mocht worden. Het waren de Boxer vrienden die als eerste een nestcontrole mogelijkheid aanbieden zodat fokkers een overzicht geboden wordt over de kwaliteiten van de gefokte nesten. Uit Duitsland worden keurmeesters uitgenodigd voor Foktesten volgens het Duitse principe.  Kortom er is vanuit Tilburg een stap gezet tot het verbeteren en in stand houden van een goede en gezonde boxer. Een goede boxer heeft ook een goede training nodig. Ook hiervoor kunt op het Kyno center  terecht.

 

Op maandag en eventueel volgens afspraak, zijn er in Tilburg speciale (puppy)lessen voor u en uw boxer! Voor informatie 06 54716556! Let op :deze lessen zijn bij een door de Raad van Beheer erkende organisatie maar worden niet onder de vlag van de Boxer Vrienden Nederland verzorgd. Vermelding op deze site moet u zien als een extra service voor Boxer gerichte lessen.

Bent u geen lid van de Boxer Vrienden Nederland dan kan er wel op andere tijden dan de reguliere BVN lestijden met de boxer getraind worden. Aan Boxer Vrienden Nederland activiteiten kan dan niet meegedaan worden.  Heeft u boxer geen stamboom en bent u lid van de vereniging dan kunt u toch trainen en aan activiteiten deelnemen. Is een stamboom voor een activiteit verplicht dan wordt dit aangegeven (NHSB nummer). Nadat de Boxer Vrienden Nederland organisatorisch alles wat beter op een rij kregen zijn we als vereniging ook meer en meer aan het uitbreiden. Men staat nu meer en meer open voor andere organisaties die participeren in de vereniging!

Hieronder treft u de agenda van activiteiten in Tilburg. Interesse om deel te nemen of om ons te bezoeken? Mail dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

19 en 20 examen  IBC    AD en BH  examens!

Wij organiseren een officiële Uv examen op 19 december. 

U dient zich voor 1 november opgegeven te hebben bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens een UV ofwel uithoudingsvermogen examen moeten de honden 20 km naast de fiets meelopen. Er zijn twee rustpauzes. Tijdens deze pauzes worden de baasjes voorzien van een snack en worden de honden gecontroleerd en eventueel voorzien van wat water. Na 8 km is er een pauze van 15 minuten en na 15 km is er wederom een pauze nu een van 20 minuten. Na 20 km is er een korte appèloefening. Deelnemers betalen €25,--. Mits het inschrijfgeld voor de sluitingsdag is overgemaakt. Hierna betalen betekend dat u € 40,--  dient te betalen. Opgeven betekend verplichting tot betalen. U dient zelf te trainen voor dit examen. Voor het examen komen we een aantal keren tezamen om te trainen en de honden aan de groep te laten wennen. Examenkeurmeester zal dhr Manfred Stöbe uit Duitsland zijn.  Examenleider zal Kees van Gorp zijn.

Officieel BH (VZH) examen is op 20 december

Een BH ofwel VZH examen is een examen waarbij de hond een vast parcours en een aantal vaste oefeningen moet tonen. Na deze vaste oefeningen dienen er nog op publieke plekken oefeningen verricht te worden. De reglementen hiervoor kan men via de Raad v Beheer opvragen of via de commissie werkhonden. Ook hier dient een rashondenlogboek aanwezig te zijn.  Via een Duitse zusterorganisatie (IBC) kunnen wij op 20 december een BH examen organiseren.  Deelnemers betalen €35,--. Mits het inschrijfgeld voor de sluitingsdag (1 november) is overgemaakt. Hierna betalen betekend dat u € 40,--  dient te betalen. Opgeven betekend verplichting tot betalen. Examenkeurmeester zal dhr Manfred Stöbe uit Duitsland zijn.  Examenleider zal K. van Gorp zijn.

Meer informatie is te vinden op de eigen website van Werkgroep Tilburg. Klik hier!